Drón permetezés a szőlőhegyen

Drón permetezés bemutatót tartottunk az Óhegyi szőlőhegyen több helyi gazda részvételével. A szőlő permetezése a szőlő növényvédelmének fontos eleme, amelynek célja a betegségek és kártevők elleni védelem biztosítása, valamint a termés mennyiségének és minőségének javítása.

 

 

Drón permetezés Péteriben

 


Közeli ismerősünk keresett meg minket, hogy elkezdett
drón permetezéssel foglalkozni és szívesen megmutatná nekünk, hogy mit tud az általa használt DJI T-10 drón a szőlőnkben.
Őszintén megvallva már vártuk nagyon a drónos bemutatót, mert sokat lehetett hallani számos fórumon - mint például a Fehova vagy a Prega - a permetező drónok létjogosultságáról.

A bemutatót egy rövid tájékoztató előzte meg a drónról és annak paramétereiről. Igazán lényeges információk hangoztak el, mint például az, hogy a drón a hat hektárt képes egy óra alatt le permetezni 5.5 méter a szórás szélessége van, valamint duplán porlasztja a permetszert.

 

Drón permetezés a szőlőhegyen

A drónnal való repülés, illetve bemutató szórás 3 és fél méteren történt, ahonnan a drón rotorjainak köszönhetően az erős légáramlat sikeresen lejuttatta a vizet a talajszintre. Olyannyira, hogy a földön fekvő ágakat is megmozgatta.

A drónos permetezés elnyerte tetszésünket és tisztában vagyunk azzal, hogy ez a precíziós mezőgazdasági megoldás a jövőben elengedhetetlen lesz a gazdaságokban.

Számos információ hangzott el még a
drónos permetezések áráról, megtérüléséről, valamint előnyeiről.


Amennyiben napra kész akarsz maradni drón permetező hírekkel kapcsolatban kattints ide.

 

 

Amennyiben tökéletes helyszínt keresel céges rendezvények, csapatépítők számára kattints ide.